Valborgsmässoafton

Bra jobbat alla elever i år 9 på Södra skolan! Det har varit en rolig vecka!
En musikal börjar att ta form och nästa vecka är det dax för premiär! Föreställningarna kommer att vara fullsatta som vanligt med en förväntansfull och glad publik.

På måndag kommer tröjorna att vara klara. Det betyder att distribueringen av T-shirts kan starta efter lunch och de kostar 65:-/styck, betalning sker vid uthämtning...ingen tröja lämnas ut på kredit...alla som har beställt en tröja måste hämta ut den.

Biljetterna är också klara. Vi i dokumentationsgruppen ska se över möjligheten till elever att få fler biljetter till sin familj och sina anhöriga. Troligen sker utdelningen av biljetter på måndag eftermiddag eller på tisdag. Vi jobbar så snabbt vi kan för att lösa detta!

Som ni tidigare läst i bloggen har vi i snitt 100 läsare om dagen och långt utanför Sveriges gränser. Tycker det vore roligt om ni som läser från utlandet kunde berätta hur ni hittat till oss och eventuellt vilka ni är.

Nu väntar en skön helg för oss alla. Vi i produktionen ses igen på måndag med nya krafter!

Kram på er alla

Linda

30 April 2010

Idag har vi gått runt och tittat lite vad de flesta grupper jobbat med. I Tallåsaulan håller bygg och dekorgruppen på att skapa en scen. Det verkar gå fint, för att de jobbar med stort engagemang. Vi letade efter skådespelarna, men tyvärr var de nere i Safiren. Vi gick ner dit men hittade ingen information därnere heller. Textilgruppen arbetade för fulla muggar i slöjdsalen, det borde de också eftersom de har mycket jobb att göra under ett väldigt litet tidsschema. Ganska jobbigt kan jag tänka mig. 
Cafégruppen bakar idag kladdkaka och det ska bli väldigt intressant att se hur det blir. De är väldigt duktiga på att baka även fast de är killar, höhöhö. ;) 
Dansarna dansade på som vanligt, fast de har börjat använda hattar i sina danser, tydligen.  
Vi i dokumentationsgruppen jobbar på som vanligt, även fast vi har ett ganska mycket lugnare jobb än de flesta, bland annat har vi gjort ett nyhetsblad, som vi gör varje dag, men vårat program för musikalen är inte klart.
Vi har lagt märke till att våran blogg har spridit sig ganska snabbt, till och med ut i världen. Bland annat har vi läsare ifrån Storbrittanien, Kroatien, Finland, USA... Ja det är ju väldigt kul, och vi hoppas på fler läsare!
Så ja, det finns inget mer att skriva här. Vi har en trevlig fredag och hoppas att ni som läser detta också har det.

Trevlig helg!


Torsdag den 29 april. :)

Hej hej hej hemskt mycket hej, natalie och emelie som sköter bloggandet idag då :) 



Idag så serverar café gruppen rågsikst bröd med lite ost på om det önskas. I köket är det som en hockeymatch mellan killarna erkänner Emma Sandin som har han dom cafégruppen i år.



Och skådisarna har börjat att agera igenom hela musikalen bit för bit. Det börjar faktist bli riktigt bra! Även fast man bara sitter och kollar på repetionen så får man sig ett par skratt :D Det gillas !










Dansarna har vi inte hunnit att titta till hos eftersom att dom ska ta rast såfort vi kommer dit för att ta kort och fråga hur läget ligger till.. Men men så kan det va ibland.


Orkestern däremot är alltid i full gång när vi kommer och kollar till. Det låter faktist riktigt bra. Igår när vi kom och kollade till dom så spelade dom Michael Jacksons Bad och idag så spelade dom "it's raining men".




Vi i dokumentationsgruppen har också haft fullt upp, vi har bland annat mailat Katrineholms kuriren och berättat om vår musikal och så har endel av oss fått börjat så filma lite. Det kommer kanske med i extramaterialet på musikal dvd'n. Kommer nog bli riktigt awesome :D





Vi har även riggat upp en station inne i bibloteket för biljett beställningar. Där kan man även betala sin tröja om man vill ha den saken ur världen.


En liten video!


Enjoy!

Made by: Ellinor 9d2


28 april

Idag har skådespelarna tränat för fullt , de har även kunnat specialisera sig eftersom de nu har fått sina preliminära roller och rollistan ser ut såhär:


Vaktmästare: RASMUS (Linkan)
Pluggis: Victoria, Siri, Mikaela, Sofia N
Mentor: Anna
Twittrare: Burak , Amanda H
Bratz: Olle, Alex, Elin O,Elvis
Cheerleader: Elin K, Maja, Lisa , Tom
Sportfånar: Sverker, Amanda L, Lul, Sang
Musiklärare: Haroun
Bildlärare: Angelica
Idrottslärare: Yosra
Mattelärare: Pontus
Rektor: Hanna
Pappa: Gustav
Pappa: Jesper
Mamma: Matilda
Mamma: Felicia (Sofia B)
Poliser: Elin P , Felix
Polisassistent: Bahjat
Tuffingar: Louise, Sebastian, Niklas
Ensam tjej: Sofia B (felicia)
Kurator: Ebba
Skelett: Gustav
Förälder som kommit fel: Sang

Men det är inte bara skådespelarna som har jobbat på bra, dokumentationsgruppen har också jobbat på väldigt bra . De har sett till att beställningen av tröjor har skickats iväg till tryckeriet som ska framställa våran musikaltröja. Imorgon , torsdag kl 10-12.30 så kan man komma och betala tröjan som kommer att kosta 65 kr och man kan även beställa biljetter (gratis) som man kan ge till släkt och vänner som man vill ska komma och kolla. (max 5 biljetter per person)

Några som har övat väldigt bra är orkestern och kören , i ledning av Bosse och Marie så har de fått det att låta riktigt bra. De kommer att göra så att musikalen kommer att bli riktigt bra.

Gruppen som har gjort att alla har trivits är bakgruppen. De har bakat hela förmiddagen  för att göra så att alla elever och lärare ska må bra.

Några som har börja kunnat arbeta är sygruppen, de har äntligen fått sina tyger och har då kunnat gå runt och kolla storleken på skådespelarna.
Bygg och dekor har fortsatt med att måla lite saker som ska finnas med på scenen under föreställningarna.

kom tillbaka och läs bloggen imorrn ! :)


dag 3 i bilder

Idag har vi i dokumentations gruppen varit på språng och tagit en hel del bilder, på alla grupper. Vi har även blivit klara med logotypen som dyker upp på bild här nedan, t-shirts beställningen ska skickas idag, hoppas vi på och kommer troligen på tisdag om en vecka. Vi har börjat med affischerna, men vi arbetar fortfarande med dom. Vi kan visa dagens arbete i grupperna med bilder!



dans

café



dokumentation

kör och orkester



skådespel















textil



bygg och dekor



här är logotypen för södra skolan musikal 2010



DOWNSTAIRS

Nu är det officiella namnet på musikalen klart. Söders musikal 2010 heter Downstairs!

Det är också klart med färgen på tröjorna och de kommer vara lila med vitt tryck.


26 April 2010

Idag har dansgruppen varit på DuD och övat på sina danser. Skådespelarna har börjat sikta in sig mer på vår musikal istället för lekövningarna, men de har fortfarande mycket kvar att lära. Dokumentationsgruppen håller nu på med att designa våran musikallogga så att vi så snart som möjligt kan beställa hem tröjor till de som har beställt tröjorna idag i bibliotekskorridoren, vi jobbar också med att framställa ett namn på musikalen som kommer att presenteras senare under dagen. Cafégruppen är i full gång med att göra fika till allihop som arbetar med musikalen.

Ytteligare uppdatering sker under dagen bla releasen av musikalnamnet.

Häng med !


23 April 2010

Nu är arbetet igång med södra skolan musikal!
I den här bloggen kommer dokumentations gruppen, som består av 19 elever, meddela vad som händer i de flesta grupperna som arbetar med musikalen 2010. Vi har dock inte kommit fram till något namn till musikalen men det kommer att komma inom kort. Vi kommer att bjuda på fyra föreställningar som kommer att äga rum den 5 och 6 maj, än så länge vet vi inga tider men det kommer också att komma.
Vi i dokumentations gruppen gör allt från att ta kort till att fixa musikal tröjorna.
Idag har vi börjat med inbjudningarna och startat upp denna blogg som vi kommer hålla uppdaterad ungefär varje dag ifall vi har något att berätta.

Håll utkik!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0